Hogyan Hasznald a Kokuszolajat hajra es arcra

Hogyan Hasznald a Kokuszolajat hajra es arcra

A kókuszolaj használata egy természetes módja a bőr és a haj széppé és egészségessé tételére. A természetes kókuszolaj nem tartalmaz semmilyen káros anyagot. Ha szeretnéd tudni, hogyan is használd, akkor olvasd el ezt a cikket.

törülköző

Hajápolás

1. Tegyél magadra egy régi ruhát

A kókuszolaj foltot hagyhat a ruháidon, ezért tegyél magadra egy régi felsőt vagy törölközőt, hogy megóvd a ruháidat. A legjobb ha a fürdőszobában kezded el a hajkezelést, de azt is vedd figyelembe, hogy néhány órán keresztül a hajadon kell legyen az olaj.

2. Tegyél egy zuhanysapkát a kezelt hajra

Tegyél a hajadra egy zuhanysapkát vagy egy régi törölközőt, amit akár éjszakára is a hajadon hagyhatsz.

3. Tegyél 3-5 kiskanál kókuszolajat egy tálkába

A kókuszolaj mennyisége a hajad hosszától és vastagságától függ. Ha hosszú a hajad, akkor 5 kiskanál olajra lesz szükség, ha rövidebb, akkor 3 kiskanállal is elég. A kókuszolajat vidd fel a hajad hosszúgásának közepétől a végei felé. A hajtöveknél esetleg csak nagyon kis mennyiséget használj, mert ez zsíros hatást idézhet elő még hajmosás után. A fejbőr maga is termel természetes olajakat.

4. A meleg kókuszolaj

Kerüld el a mikorhullámú sütőt, mert ez rombolja a bioaktív hatóanyagokat. Ha a kókuszolaj szilárd állapotú, kézzel is könnyedén meg lehet olvasztani. Egy kiskanálnyi kókuszolaj a tenyeredben dörzsölve könnyedén megolvad. A kókuszolaj már nagyon kevés hővel is megolvasztható. Egy másik lehetőség a gáztűzhelyen való melegítés. Egy edénybe téve könnyedén megolvad és felmelegszik. Ugyanakkor ha a tárolóedényt pár másodpercig meleg víz alá teszed, akkor is könnyedén felmelegszik és megolvad.

5. Vidd fel a kókuszolajat a hajadra

Először csepegtess néhány csepp kókuszolajat a tenyeredbe, és fentről a hajszálak végéhez közeledve masszírozd bele a hajadba, míg az egész hajkorona olajos lesz. Figyelj arra, hogy a fejbőrre a lehető legkevesebb kerüljön. Használj egy fésüt az olaj eloszlatására. Fésüld át a hajad fentről lefele haladva. A hajvégekre is figyelni kell. Ha szükséges, akkor vidd fel az olajat egyenesen a hajszálak végére. Ha vékonyszálú a hajad, akkor csak a hajvégekre használd a kókuszolajat.

6. A kókuszolaj felvitele után takard le a hajad

Egy zuhanysapka, régi trikó vagy egy használt törölközőkendővel takard le a hajad. Ha a folyamat közben valahova lecsorgott az olaj, akkor töröld le magadról. A gyenge haj esetén, olajozás előtt copfba kell kötni a hajat, hogy az olaj ne kerülhessen a fejbőrre.

7. Várj legalább 2 órat

A jó eredmények éredekében hagyd letakarva a hajad legalább két órára, vagy akár egész éjszakára. Minél többet van a hajon, annál jobb lesz az eredmény.

8. Vedd le a zuhanysapkát és mosd meg a hajad

Válassz egy természetes, parabénmentes sampont. Mosd meg vele a hajad legalább kétszer-háromszor, ameddig már kicsit nem érződik az olajos érzés.

Hajszárítás

9. Hagyd megszáradni a hajad

Várd meg amíg magatól megszárad, vagy szárítsd meg egy hajszárító segítségével. Az eredmény azonnal látható lesz.

Arcápolás

1. Tisztítsd meg az arcod és távolítsd el a sminket

Mosd meg az arcod vízzel és valamilyen tisztító termékkel. Itasd fel a vizet egy törölköző segítségével, vigyázva arra, hogy ne sértsd meg a bőrfelületet.

2. Alkalmazz egy kis kókuszolajat a szemkörnyékre

A kókuszolaj nagyon jó hatással van a szemkörnyéki területre. Hidratálja a bőrt, csökkenti a sötét foltokat és távol tartja a ráncokat. Ezt könnyedén megteheted az ujjbegyed segítségével. Csak egy borsónyi olajra van szükség mindegyik szemhez. Vigyázz, hogy az olaj ne kerüljün a szembe. Ha mégis megtörténik, egy kis ideig homályosan láthatsz tőle.

3. Használj kókuszolajat a száraz területekre

Ha az arcod valamely területe száraz szokott lenni, pl. a szemöldökök közötti rész, akkor egy kis mennyiségű olajat masszírozz arra a terültre körkörös mozdulatokkal.

Hidratáló ajkak

4. Használj kókuszolajat az ajkaidra

A kókuszolaj puhítja és hidratálja a kiszáradt ajkakat.

5. Használd a kókuszolajat arckrémként

Ha száraz a bőröd, akkor használd a kókuszolajat arckrémként. Használd zuhanyzás vagy arctisztítés után. Sminkelés előtt nem ajánlott. Használhatod a kókuszoljat arctisztításra is. Ha úgy gondolod, hogy számodra túl zs íros lenne, akkor használj inkább ricinusolajat.

Testápolás

1. Használd a kókuszolajat fürdés vagy zuhanyzás után

Ha a tested még meleg és puha a fürdéstől, a kókuszolaj könnyebben felszívódik.

2. Hidratáld karjaidat egy kanál kókuszolajjal

Készíts elő egy kanál kókuszolajat és vidd fel a könyöködre, majd az egész karodra, amíg teljesen felszívódik. Ugyanezt a folyamatot kövesd a másik karod esetében is.

Lábmasszázs

3. Ápold a lábad két kanál kókuszolajjal

Masszírozd végig a lábad kókuszolajjal, amíg az teljesen beszívódik.

4. Csupán egy kiskanál kókuszolajjal a testet hidratáltabb lesz

Masszírozd be vele a hátad, hasad, melleid vagy bármilyen más területet.

5. Várd meg, amíg a kókuszolaj teljesen felszívódik

Kb. 15 percig is eltarthat, amíg az olaj teljesen felszívódik. Addig maradj a fürdőszobában, vagy vegyél fel egy köpenyt, hogy ne foltozd össze a ruháid.

Más lehetőségek a kókuszolaj felhasználására

Kókuszolaj masszázs

1. Használd a kókuszolajat masszázsra

Keverd össze néhány csepp levendulaolajjal vagy rózsaolajjal, és masszírozd meg magad vele, vagy a partnered.

2. Használj kókusz olajat a göndör hajfürtökre

Egy borsószem nagyságú olajcseppet tegyél a tenyeredbe és simítsd vele végig a göndör hajszálakat.

3. Próbáld ki a kókusz olajat sebhelyekre Egy kis mennyiségű olajjal masszírozd át a sebhelyet napi kétszer. Egy kis idő múlva bőröd sokkal egészségesebb kinézetet kap.

4. Próbáld ki a kókuszaolajat ekcémára

Masszírozz egy kis olajat a irritált, gyulladt bőrfelületekre, ezzel csökkentve a viszketést.

5. Használd a kókuszolajat a fényesebb és egészségesebb hajért

Vidd fel a hajadra a kókuszolajat. Ha lehet hagyd rajta egész éjszaka és a hajad puhábbá és selymesebbé válik.

6. Használd a kókuszolajat a kutikulákra

Mosd meg a kezed vízzel és természetes szappannal. Vigyél fel egy kis kókuszolajat a kutikulákra. Egy nagyon kicsi mennyiség már elég is. Masszírozd a bőrbe, amíg teljesen beszívódik.

Tisztítsa meg a bőrt kókuszolajjal

7. Távolítsd el a sminket kókuszolaj segítségével

Vidd fel az arcodra és hagyd hatni néhány percig, majd egy sminklemosó korong segítségével távolítsd el az arcodról, és mosd át vízzel. Néha sokkal jobban működik, mint a legtöbb sminklemosó.

Ajánlott termék:

Kozmetikai kókuszolaj 100 ml

Hagy egy megjegyzést

Görgetés