Hogyan készítsük fel bőrünket, arcunkat és hajunkat az őszre?

Hogyan készítsük fel bőrünket, arcunkat és hajunkat az őszre?

Vissza a valósághoz… a nyár elmúlt, vissza kell térned az iskolába vagy a munkahelyre, az osztálytársakhoz, kollégákhoz, főnökhöz. Újra kezdődik a zsúfolt időszak, úgy érzed semmire sincs időd, megint vakációra van szükséged!A bőr elveszti fényességét, a hajad dehidratált lesz, és szükséged van egy időpontra a kozmetikushoz vagy fodrászhoz… Mindezeket a problémákat megoldhatod meghitt otthoni környezetben is. Légy lenyűgöző idén ősszel!

Top 5 otthon elkészíthető szappanok

Top 5 otthon elkészíthető szappanok

A boltokban található szappanok legtöbbje olyan kémiai anyagokat tartalmaz, amelyek miatt habosak és jól tisztítanak, ám a bőrnek ártalmasak, hiszen irritációt is okozhatnak. A nagymamáink által készített szappanok voltak az igazán egészségesek, hiszen természetes illóolajokat és zsírokat használtak fel.

Mit jelent az UVB, UVA vagy SPF?

Mit jelent az UVB, UVA vagy SPF?

Talán már elgondolkodtál azon, mi lehet a különbség az UVB és UVA között? Az UVB sugaraknak fontos szerepük van a D-vitamin képzésében. Ez megelőzi a rák kialakulását, erősíti az immunrendszert és szabályozza a hormonháztartást. Ugyanakkor ez segíti a barnulást, azáltal, hogy serkenti a melatonin képződését, ami védőrétegként funkcionál a nap okozta bőrsérülések ellen. Túl hosszú napozás után, ezek miatt lehetnek égési sérüléseink.

Görgetés